TaxFreeKvote

1.juli ble det tillatt å bytte ut tobakkskvota med 1,5l øl eller vin. En oppdatering av appen som kommer snart vil få med seg denne endringen

TaxFreeKvote (Tidligere TaxFreeNorway) er en kvotekalulator som lar deg sjekke om mengden tobakk og alkohol du har med deg er innenfor kvoten for tax free handel. Hvis du ønsker det beregner appen hva du risikerer å få i bot dersom du har med mer enn kvoten og blir tatt på grønt, i tillegg beregner den hva det vil koste deg å gå på rødt og fortolle varene som er utover kvoten. Beregning for hele familien/vennegjengen er også tilgjengelig via in-app-purchase!!

Du trenger ikke engang regne ut antall liter selv. Du velger hvor mange flasker vin, ølbokser av ulik størrelse osv du vil ha med deg, og appen gjør resten av jobben!

Appen trenger heller ikke tilgang til internett, så den er helt trygg å benytte seg av i utlandet! (Unntaket er dersom du skal kjøpe mulighet for beregning for flere reisende, da trenger du tilgang til internett for å gjennomføre kjøpet)

iPhone Screenshots

 • Screenshot
 • Screenshot
 • Screenshot
 • Screenshot
 • Screenshot

iPad Screenshots

 • Screenshot
 • Screenshot
 • Screenshot
 • Screenshot
 • Screenshot

Eksempler på situasjoner hvor appen er svært nyttig:

 • Du sitter på en vingård i Frankrike og lurer på hva det vil koste å fortolle et par kasser av den lokale rødvinen, så beregner denne appen det for deg.
 • Du står på systembolaget i Strømstad og lurer på hva du risikerer i bot for å ta med deg 5 brett øl og en liter sprit uten å fortolle det, så beregner denne appen det for deg.
 • Du lander på Gardermoen og har glemt hvor mye vin du kan ta med hvis du dropper spriten, så beregner denne appen det for deg.
 • Reiser dere hele familien eller en vennegjeng? Ikke noe problem, appen kan holde styr på total kvote. Dere får selvsagt også vite hva det koster å fortolle det som er utover kvoten, evt. hvor stor bot dere må spleise på dersom der går på grønt og blir stoppet!

Kort sagt er denne appen en uvurderlig reiseapp som alle burde ha på sin telefon!

Husk at du må ha vært utenfor landet i 24t for å få handle taxfree-varer, men hvis du har betalt lokale avgifter i et EØS-land, f.eks. handlet på systembolaget i Sverige kan du likevel fylle kvota selv om oppholdet er under 24t.

For iOS finnes appen i to utgaver, en som er tilpasset både iPhone og iPad så det holder å kjøpe den én gang, og en som kun er tilpasset iPhone. Appen er grundig testet, og benytter tollsatser og bøtesatser som angitt på tollvesenets sider samt i tollforskriften, men det tas forbehold om feil i beregningene. Skulle det mot formodning være noe avvik mellom beregnede satser og hva du avkreves, eller du oppdager avvik ber jeg om at du tar kontakt på appsupport@rossvoll.net. Jeg tar ikke ansvar for om du velger å smugle, jeg forteller deg bare hva risikoen er!

TaxFreeKvote for iPhone+iPad

Pris: Free!
App Store

TaxFreeKvote for iPhone

Pris: Free!
App Store

 

Mediaomtale:
17.12.2012 – amobil.no:
«Se de nye iPhone-appene»
17.06.2013 – ipadappsnorge.com:
«iPad-app som beregner taxfree-kvote og toll-avgifter for deg alene eller flere sammen!»
27.06.2014 – abcnyheter.no:
«Ni smarte apper for sommeren»

 

5 kommentarer til “TaxFreeKvote

  1. Trond Innleggsforfatter

   Det blir den, og jeg er i gang med oppdatering men den nye versjonen blir dessverre ikke klar til 1.juli da det krevde litt større endringer i koden enn jeg hadde forutsett.

   Svar
  1. Trond Innleggsforfatter

   Oppdateringen ligger og venter på godkjenning hos Apple. Satser på at de ikke har fellesferiemodus der borte 🙂

   Svar
 1. Kenneth

  Hei!

  Takk for fin og nyttig app@

  Blir appen oppdatert med de nye grensensene for politianmeldelse og nye satser for forenklet forelegg som kom i 2017?

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.